Nyheter fra NKL
15.08.13

Ny kokkemester om én uke

I finalefeltet under NM i Kokkekunst i Ålesund onsdag 21. og torsdag 22. august, er 2 av deltakere kvinner og 10 menn. Vinneren blir kåret under NM-banketten torsdag kveld.

- Det er dyktige finalister, uttatt etter strenge kriterier, understreker Kristine H. Hartviksen, President  i Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL), ansvarlig for konkurransen. Den praktiske tilretteleggingen av arrangementet er lagt til Kokkenes Mesterlaug Møre og Romsdal.

 

Flere av de unge deltakerne har deltatt både før.

I tillegg til Kongepokal og stor oppmerksomhet får vinneren representere Norge i Nordisk mesterskap i Danmark neste år.

Årets hoveddommer Conny Andersson fra Sverige. Med i juryen får han Sven Erik Renaa, Jostein Medhus, Espen Vesterdal Larsen, Jørn Lie, Atle Lura og Maria Tuff.

 

Med utgangspunkt i følgende retningslinjer har de 12 NM-finalistene tilberedt sin meny og satt sitt preg på rettene.

 

Forrett skal bestå av minst 60 prosent klippfisk (DYBVIK Gran Reserva rent ryggstykke utvannet i 2 døgn før konkurransestart).

Norske kamskjell, blåskjell og minst ett valgfritt Tine-produkt.

Som garnityr skal kandidaten bruke minst én av grønnsakene gulrot, norske tomater eller blomkål.

 

Hovedrett skal bestå av minst 60 prosent svinenakke Gilde Ekstra (med opprinnelse Stange/Nes) og Gilde storfekjake, samt Tine yoghurt naturell. Som garnityr skal brukes minst én av grønnsakene, purre, pepperrot eller rødbeter.

 

Dessert skal bestå av Valrhona mørk sjokolade og norske epler. I tillegg skal det benyttes Tine ferskost YSTIL fra Haukeli.

 

 

Konkurransen finner sted i Sparebanken Møre Arena (kjent som Sunnmørshallen) og kan følges av interesserte underveis.

 

Årets 12 NM-deltakere er:

Andre Hovdenakk Slettvoll (25) fra Ørsta, arbeider hos Wilberg ved Statoil Vassbotnen, Stavanger.

Carina Loftheim Merieau (26) fra Molde, arbeider ved To rom og kjøkken, Trondheim.

Fredrik Log arbeider (22) fra Øvre Vats (Vindafjord), arbeider hos Renaa Restauranter, Stavanger.

Harald Nesse fra Horten, arbeider ved Bama Storkjøkken AS, Vestfold.

Håvard Klempe (23) fra Trondheim, arbeider ved Restaurant Søstrene Karlsen, Trondheim.

Marius Dragsten Kjelsrud (19) fra Stjørdal, arbeider ved Restaurant Bagatelle i Oslo.

Ole A. Larsen Fjeldså  (21 ) fra Bødø, arbeider ved Strand Restaurant, Stabekk.

Reneé B. Fagerhøi (27) fra Nøtterøy/ Tønsberg, arbeider ved Kalas og Canasta, Trondheim.

Rune Ørsjødal (26) fra Verrabotn, arbeider ved Øyna Parken, Inderøy.

Sebastina Sirius Engh (35) Halden, arbeider ved Vertshuset Kurtisen, Halden.

Andreas Ivan Nielsen (26) Kristiansand, arbeider for Tangen vgs. og eier av Kurong & Mat AS, Kristiansand.

Øyvind Bøe Dalelv (24) fra Bodø, arbeider ved Statholdergaarden, Oslo.

 

 

NKL ønsker alle NM-finalistene lykke tilmed forberedelsene!

 

 

Norges Kokkemesteres Landsforening: Måltidets Hus, P.B 8034, 4068 Stavanger        Besøksadresse: Richard Johnsens gt. 4 - Tlf: +47 51 87 47 44

© Norges Kokkemesteres Landsforening   Design: Melvær&Lien Idé-entreprenør   Utvikling: InBusiness